Hustý vaječný likér
Vaječňák k Vánocům prostě patří a když se do něj přidá skořice, pomerančová kůra a vanilka... mmm, no nesbíhají se vám sliny? Mně teda jo!
Co budeš potřebovat:
Co budeš potřebovat:
- plechovku kondenzovaného mléka salko (400g)
- 250 ml smetany 33%
- 500 ml rumu
- 5 žloutků
- 200 g cukru
- vanilkový lusk (vanilkový cukr)
- pomerančovou kůru (cca z 1/2 pomeranče, nebo podle chuti)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- + celá skořice na ozdobu
Jak na to?
Žloutky vyšlehej do husté pěny společně s cukrem. Přilej smetanu a chvíli šlehej.
Následuje kondenzované mléko, vyškrábaná vanilka (při použití van. cukru přidej hned na začátku ke žloutkům), pomerančová kůra a skořice. Nakonec vmíchej rum.
Nemusíš se bát, že se vaječňák zkazí, obsahuje dost alkoholu. Raději ale skladuj v chladu.
Můžeš ho darovat v hezkých skleněných lahvičkách k Vánocům, nebo si zpříjemnit večer s přáteli a rodinou.
Vždycky říkám, že jedlé dárky jsou nejlepší a potěší o to víc, když jsou udělané vlastnoručně s láskou.
Žloutky vyšlehej do husté pěny společně s cukrem. Přilej smetanu a chvíli šlehej.
Následuje kondenzované mléko, vyškrábaná vanilka (při použití van. cukru přidej hned na začátku ke žloutkům), pomerančová kůra a skořice. Nakonec vmíchej rum.
Nemusíš se bát, že se vaječňák zkazí, obsahuje dost alkoholu. Raději ale skladuj v chladu.
Můžeš ho darovat v hezkých skleněných lahvičkách k Vánocům, nebo si zpříjemnit večer s přáteli a rodinou.
Vždycky říkám, že jedlé dárky jsou nejlepší a potěší o to víc, když jsou udělané vlastnoručně s láskou.
Komentáře
Okomentovat