Hustý vaječný likér

Vaječňák k Vánocům prostě patří a když se do něj přidá skořice, pomerančová kůra a vanilka... mmm, no nesbíhají se vám sliny? Mně teda jo!

Co budeš potřebovat:

  • plechovku kondenzovaného mléka salko (400g)
  • 250 ml smetany 33%
  • 500 ml rumu
  • 5 žloutků
  • 200 g cukru
  • vanilkový lusk (vanilkový cukr)
  • pomerančovou kůru (cca z 1/2 pomeranče, nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky mleté skořice 
  • + celá skořice na ozdobu
Jak na to?

Žloutky vyšlehej do husté pěny společně s cukrem. Přilej smetanu a chvíli šlehej.
Následuje kondenzované mléko, vyškrábaná vanilka (při použití van. cukru přidej hned na začátku ke žloutkům), pomerančová kůra a skořice. Nakonec vmíchej rum.

Nemusíš se bát, že se vaječňák zkazí, obsahuje dost alkoholu. Raději ale skladuj v chladu.

Můžeš ho darovat v hezkých skleněných lahvičkách k Vánocům, nebo si zpříjemnit večer s přáteli a rodinou.
Vždycky říkám, že jedlé dárky jsou nejlepší a potěší o to víc, když jsou udělané vlastnoručně s láskou.




Komentáře

Oblíbené příspěvky