Swiss meringue buttercream

Švýcarský máslový krém má základ z bílkového sněho a cukru, stejně jako pusinky. Díky sněhu nabyde jak na objemu, ale hlavně krém není těžký, jako klasický máslový krém (american buttercream), ve kterém není nic jiného než máslo a cukr.

Let's make the Swiss one!!

Na cca 1 střední dort:


  • 470 g másla
  • 5 bílků
  • 300 g cukru 
  • špetka soli
  • lžička vanilkového extraktu

Na vodní páře v míse (nesmí se dotýkat vody) za lehkého šlehání rozpusť v bílkách cukr, pak vyšlehej do tuhého sněhu. Máslo pokojové teploty posutpně přihazuj do sněhu a společně se zbytkem ingrediencí vyšlehej do krému. Když se během šlehání krém srazí, tak to není vůbec špatně, je to pouze stadium. Vydrž šlehat 10 minut a uvidíš jak lehký a krásně hladký krém bude.

POZOR!! Než přidáš ke sněhu máslo, sníh nesmí být teplý, nech ho vychladnout, jinak z toho nikdy krém nebude.😉

💕💕N.

Komentáře

Oblíbené příspěvky