borůvkovo-citronový banana cake
Kdo by nemiloval borůvky? Jen si vzpomeň na léta strávená na chatě u babí a dědy, jak jste je mačkali s cukrem a olizovali se až za ušima. Ach, hned bych si dala...
Banana bread v jeho klasické podobě je už trošku nuda, a tak ho borůvky perfektně oživí, dodají mu šťavnatost a citron zase zajímavý, ale jemný říz.
Navíc borůvky jsou plné vitaminu C, jsou jedny z nejlepších přírodních antioxidantů, výborné na zrak, pomáhají léčit chřipku.
POTŘEBUJEŠ
TĚSTO:
JAK NA TO?
Vyšlehej si vejce s cukrem a přidej zbytek tekutých přísad. Smíchej suché ingredience a přidej do tekutých. Jemně lžící zamíchej do směsi borůvky a citronovou kůru.
Formu jelení hřbet vymaž máslem a vysyp hrubou moukou. Směs nalij do formy, můžeš posypat třeba pistáciemi.
A šup s tím do trouby! Peč kolem 30 minut na 180 stupňů.
Během chladnutí buchtičky vyšlehej moučkový cukr s citronovou šťávou. Konzistence je ideální lehce se táhnoucí.
Při podávání jen kousky buchty polij citronovým frostingem a posyp čerstvými borůvkami.
Banana bread v jeho klasické podobě je už trošku nuda, a tak ho borůvky perfektně oživí, dodají mu šťavnatost a citron zase zajímavý, ale jemný říz.
Navíc borůvky jsou plné vitaminu C, jsou jedny z nejlepších přírodních antioxidantů, výborné na zrak, pomáhají léčit chřipku.
POTŘEBUJEŠ
TĚSTO:
- 2 vejce
- 2 banány
- 3 lžíce oleje
- 2 hrníčky hladké mouky
- 3/4 hrníčku cukru (nebo míň, záleží na tom jakou linii zrovna držíš :D)
- lžička prášku do pečiva
- 1/2 hrníčku podmáslí
- špetka soli
- hrníček borůvek
- kůra z jednoho citronu
FROSTING:
- MOUČKOVÝ CUKR
- PÁR LŽIČEK CITRONOVÉ ŠŤÁVY
JAK NA TO?
Vyšlehej si vejce s cukrem a přidej zbytek tekutých přísad. Smíchej suché ingredience a přidej do tekutých. Jemně lžící zamíchej do směsi borůvky a citronovou kůru.
Formu jelení hřbet vymaž máslem a vysyp hrubou moukou. Směs nalij do formy, můžeš posypat třeba pistáciemi.
A šup s tím do trouby! Peč kolem 30 minut na 180 stupňů.
Během chladnutí buchtičky vyšlehej moučkový cukr s citronovou šťávou. Konzistence je ideální lehce se táhnoucí.
Při podávání jen kousky buchty polij citronovým frostingem a posyp čerstvými borůvkami.
Hodně štěstí při pečení!
N
Komentáře
Okomentovat