Borůvkovo-limetový dort
V poslední době se limeta stala mou (téměř) každodenní záležitostí. Pecka do salátů s medem třeba a tymiánem, do asijských jídel - rýžové nudle, krevety, výhonky, cherry rajčata, soyovka, rybí omáčka + limeta a koriandr = ❤️. Hodím Vám sem pak na to recept 😆.
A jelikož je už fakt horko, kolikrát na padnutí a to je teprve květen! Ach, nechápu, ale nestěžuji si. Tak jsem vymyslela lehký šťavnatý dort plný borůvek a osvěžený kapkou limety. Podle mě je to worth it!
POTŘEBUJEŠ
KORPUS
KRÉM
Krém:
+ mleté pistácie a plátky limety na ozdobení
A jelikož je už fakt horko, kolikrát na padnutí a to je teprve květen! Ach, nechápu, ale nestěžuji si. Tak jsem vymyslela lehký šťavnatý dort plný borůvek a osvěžený kapkou limety. Podle mě je to worth it!
POTŘEBUJEŠ
KORPUS
175 g hladké mouky
100 g kakaa (borůvek)
Lžička jedlé sody
175 ml mléka
175 ml oleje
200 g cukru
3 vejce
Krém:
4 tvarohy
200 g smetany (30%)
200 g moučkového cukru (přidávejte podle tvé chuti 😊)
+ mleté pistácie a plátky limety na ozdobení
Smíchej suché ingredience - mouku, kakao, sodu.
Vyšlehej vejce s cukrem, přidej mléko a olej, pak přilej do suché směsi a pořádně zamíchej. Pokud budeš přidávat borůvky místo kakaa, dej je tam až na konec. Já tenhle dort dělala z obou korpusů.
Formu na dort si vylož ze spodu peč. papírem a strany pomaž máslem a vysyp hrubou moukou.
Těsto péče cca hhodinu na 180 stupňů. Ale samozřejmě každá trouba peče jinak, tak to hlidej! Pomocník špejle vždycky dobrá. 😜
Po upečení nech chvíli vychladnout, pokud se ti udělala na vrhu boule (a jakože udělala, tak dort vydej z formy a převrať ho, boule splaskne. Pak to ještě můžeš seříznout na vrchu, zarovnat.
Krém je nejvíc izy, vyšlehej tvarohy se smetanou, cukrem (prosít!!!), šťávou z limety a vanilkovým aroma. Rozděl si směs na půl a do jedné vmíchej pomačkané borůvky. That’s all.
Komentáře
Okomentovat