Vanilla Cake
Vanilka je základ.
Všichni ji milují a vanilkovým dortem nikdy nikdo nic nezkazil, ani nezkazí.
Forma o průměru 20 cm
V jedné míse smíchej suché ingredience a ve druhé rozehřáté máslo + tekuté ingredience + cukr.
Then combine it! Ano, smíchej, nalej do vymazané pečící formy a peč cca 35-40 min na 170 stupňů.
Vanilkový korpus není chuťově moc výrazný, respektive buď ho můžeš zkombinovat s lehkým vanilkovým krémem z mascarpone, nebo máslovým švýcarským krémem a dosáhnout lahodkého pokušení. Anebo korpus doplnit něčím výraznějším - čokoládovou pěnou, slaným karamelem,...
💕💕N.
Všichni ji milují a vanilkovým dortem nikdy nikdo nic nezkazil, ani nezkazí.
Forma o průměru 20 cm
- 200 g hladké mouky
- 3 bílky (bez žloutků pro dosáhnutí světlé barvy
- 200 g cukru krupice
- 1/4 lžičky sody
- 1 lžička prdopeč
- 170 g másla
- lžička vanilkové esence
- špetka soli
- 120 ml zakysané smetany
- 120 ml plnotučného mléka
V jedné míse smíchej suché ingredience a ve druhé rozehřáté máslo + tekuté ingredience + cukr.
Then combine it! Ano, smíchej, nalej do vymazané pečící formy a peč cca 35-40 min na 170 stupňů.
Vanilkový korpus není chuťově moc výrazný, respektive buď ho můžeš zkombinovat s lehkým vanilkovým krémem z mascarpone, nebo máslovým švýcarským krémem a dosáhnout lahodkého pokušení. Anebo korpus doplnit něčím výraznějším - čokoládovou pěnou, slaným karamelem,...
💕💕N.
Komentáře
Okomentovat