borůvkovo-citronový banana cake

Kdo by nemiloval borůvky? Jen si vzpomeň na léta strávená na chatě u babí a dědy, jak jste je mačkali s cukrem a olizovali se až za ušima. Ach, hned bych si dala...

Banana bread v jeho klasické podobě je už trošku nuda, a tak ho borůvky perfektně oživí, dodají mu šťavnatost a citron zase zajímavý, ale jemný říz.
Navíc borůvky jsou plné vitaminu C, jsou jedny z nejlepších přírodních antioxidantů, výborné na zrak, pomáhají léčit chřipku.


POTŘEBUJEŠ

TĚSTO:
  • 2 vejce
  • 2 banány
  • 3 lžíce oleje
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 3/4 hrníčku cukru (nebo míň, záleží na tom jakou linii zrovna držíš :D)
  • lžička prášku do pečiva
  • 1/2 hrníčku podmáslí
  • špetka soli
  • hrníček borůvek
  • kůra z jednoho citronu
FROSTING:
  • MOUČKOVÝ CUKR
  • PÁR LŽIČEK CITRONOVÉ ŠŤÁVY



JAK NA TO?

Vyšlehej si vejce s cukrem a přidej zbytek tekutých přísad. Smíchej suché ingredience a přidej do tekutých. Jemně lžící zamíchej do směsi borůvky a citronovou kůru.

Formu jelení hřbet vymaž máslem a vysyp hrubou moukou. Směs nalij do formy, můžeš posypat třeba pistáciemi.
A šup s tím do trouby! Peč kolem 30 minut na 180 stupňů.

Během chladnutí buchtičky vyšlehej moučkový cukr s citronovou šťávou. Konzistence je ideální lehce se táhnoucí.

Při podávání jen kousky buchty polij citronovým frostingem a posyp čerstvými borůvkami.



Hodně štěstí při pečení!
N

Komentáře

Oblíbené příspěvky