La saladerie

Dneska se podíváme na zoubek salátům. Pro mnoho z Vás jen nudné jídlo pro věčné dietáře, ale nenchte se zmást, i salát dokáže býti kalorickou bombou. Ale dneska tu nejsme, abychom si saláty vyčítali, neboj. Je to o tom začít si je užívat, vychutnat si je, těšit se na ně. Je totiž tolik druhů salátů, zálivek, olejů, bylinek... heeeeeej kamo, to ani nespočítáš a každý den jíš jiný žrádlo a furt je to light and fresh 😀.

Připravila jsem tu pro Tebe 3 "recepty" (lol, to ani nejsou pořádně recepty, spíše inspirace). Jsou jednoduchý, rychlý.

Hlavní roli hraje překvapivě salát (polníček, rukola, kadeřávek, srdíčka,... ledový salát moc nemusim, ale zas do horkého léta skvělý na osvěžení). Opravdu je jich nepřeberné množství a to už záleží jen na tobě, jaký podléhá tvým preferencím.






1) Rajčatový salát s bazalkou
 
Stačí Ti jen pořádně zralá sladká rajčata, bazalka, malý stroužek česneku, jarní cibulka, oliváč, sůl a pepř. That's all.

Rajčata nakrájej na větší kousky, najemno nakrájej česnek a cibulku, zalij oliváčem, přidej nahrubo nakrájenou bazalku, trošku soli a pepře, aby ta chuť nebyla planá a je to!






2) Salát s jablky a medovo-hořčičnou zálivkou






Tenhle salát je jeden z mých nejoblíbenějších. Zbožňuju cpát ovoce mezi zeleninu, je to zajímavý.


Do zálivky použiješ po lžíci medu, dijonské hořčice, olivovýho oleje a zakápneš citronovou šťávou.
Nakrájená rajčata na dvou milimetrové kousky přidej do salátu a všechno pořádně smíchej.




3) Salát s tuňákem, tahini a sladkou bazalkou




Zálivka = tahini+oliváč. Do mísy salát, rajčata, tuňáka, zelené olivy a asijskou sladkou bazalku. Zalij zálivkou a citrusovým krémovým balsamicem.

Skvělě se k tomu hodí sýr brie (nebo jakýkoli podobný smetanový plísňák) nebo tofu.






Doufám, že jsem Tě aspoň trošku naladila a zbývá už jen říct 
Bon appetit!


Ps.: a takhle prosím ne 😂
- Salát je docela dobrej, když přidáš trochu pizzy a vyndáš trochu salátu.

N.

Komentáře

Oblíbené příspěvky