Aijské rýžové nudle

Slíbený recept na rýžáky je tu!!!

Achjo, tohle bych mohla jíst pořád. Je to zdravý, rychlý a hlavně to neomrzí. Takových chutí! Exotické, zajímavé, neskutečné. Už se opravdu nemůžu dočkat až jednou zavítám do opravdových vietnamských, thajských, atd atd ulic. Budu jíst a ochutnávat a ochutnávat a jíst místní pouliční jídlo, co na tebe číhá ze všech stran. Asi tam z toho prasku, ale za to to jídlo prostě stojí.

Neskutečně jsem si poslední dobou oblíbila limetu, jak už jsem minule zmínila. Naučila mě na ni božská Kamila Rundusová. Kdo neznáte, dolu hodim její ig. Ta holka je úžasná, plná elánu a vaří tak... tak barevně 😆😆💚💛💜 miluju.
A spojení rýžáků a limety? Prosím pěkně, neříkejte mi, že vám teď po bradě netečou sliny.
Tečou že? Tak pojďme na to:

POTŘEBUJEŠ

rýžové nudle (sáček vystačí pro 4-5 osob)
cherry rajčata
cibule 
mungo klíčky (SAPA)
listový špenát
stonky česneku (SAPA)
sladká bazalka (SAPA)
koriandr
rybí omáčka
tmavá soyovka
kapka rýžového octa
lžíce medu
špetka soli a kurkumy
limeta
arašídy
smažená cibule

Dej si vařit vodu, až bude vřít dej do ní nudle a vař cca 3 min. Po uvaření je dej do studené vody.

Rozpal si trochu slunečnicového oleje, na to hoď cibuli na půlkolečka, rozpůlená rajčata, česnek na tenká kolečka a lehce pokrájený špenát. Chvíli to restuj do změknutí rajčat. Můžeš přidat trochu vody. Až vše změkne, přidej trochu rybí omáčky, soyovky a opravdu trošku (lžíci) rýžového octa a špetku soli.

Vypni plotýnku, přidej do zeleniny natrhané bylinky. S nimi opravdu netřeba šetřit! A taky klíčky a šťávu z limety

Toť vše. Nudle se zeleninou smíchej a nakonec až vše bude v misce, posyp je dalšími bylinkami, klíčky a třeba smaženou cibulí a nasekanými arašídy.

PS.: nauč se jíst hůlkama, víc si to pak vychutnáš 😜











Komentáře

Oblíbené příspěvky