Borůvkovo-limetový dort

V poslední době se limeta stala mou (téměř) každodenní záležitostí. Pecka do salátů s medem třeba a tymiánem, do asijských jídel - rýžové nudle, krevety, výhonky, cherry rajčata, soyovka, rybí omáčka + limeta a koriandr = ❤️. Hodím Vám sem pak na to recept 😆.
A jelikož je už fakt horko, kolikrát na padnutí a to je teprve květen! Ach, nechápu, ale nestěžuji si. Tak jsem vymyslela lehký šťavnatý dort plný borůvek a osvěžený kapkou limety. Podle mě je to worth it!

POTŘEBUJEŠ

KORPUS

175 g hladké mouky
100 g kakaa (borůvek)
Lžička jedlé sody 
175 ml mléka
175 ml oleje 
200 g cukru
3 vejce 

KRÉM

Krém: 

4 tvarohy
200 g smetany (30%)
200 g moučkového cukru  (přidávejte podle tvé chuti 😊)

+ mleté pistácie a plátky limety na ozdobení

Smíchej suché ingredience - mouku, kakao, sodu. 
Vyšlehej vejce s cukrem, přidej mléko a olej, pak přilej do suché směsi a pořádně zamíchej. Pokud budeš přidávat borůvky místo kakaa, dej je tam až na konec. Já tenhle dort dělala z obou korpusů. 

Formu na dort si vylož ze spodu peč. papírem a strany pomaž máslem a vysyp hrubou moukou.
Těsto péče cca hhodinu na 180 stupňů. Ale samozřejmě každá trouba peče jinak, tak to hlidej! Pomocník špejle vždycky dobrá. 😜 

Po upečení nech chvíli vychladnout, pokud se ti udělala na vrhu boule (a jakože udělala, tak dort vydej z formy a převrať ho, boule splaskne. Pak to ještě můžeš seříznout na vrchu, zarovnat. 

Krém je nejvíc izy, vyšlehej tvarohy se smetanou, cukrem (prosít!!!), šťávou z limety a vanilkovým aroma. Rozděl si směs na půl a do jedné vmíchej pomačkané borůvky. That’s all. 

Každé patro potři borůvkovým krémem a vrch a strany bílým. Pak kolem dortu napleskej mleté pistácie, vymysli ozdobu a je to.👏🏼

Milujte se, pečte a jezte 💜

N





Komentáře

Oblíbené příspěvky